Bandtäckning

För ett tak med gedigen livslängd, minimalt underhållsbehov och ett exklusivt, stilrent utseende.

Plåt som beklädnad är långt ifrån nytt. Ända sedan 1500-talet har hus och byggnader av alla dess slag skyddats av plåttak och både teknik och material har utvecklats storartat med tiden. Bandtäckning är en oerhört stilfull beläggning som monteras på taket i längder vilket minimerar antalet skarvar. Något som medför hög täthet och möjlighet till användning även på tak med minimal lutningsgrad.

När du väljer bandtäckning får du ett tak med ett levande och mer exklusivt utseende. Du kan också känna dig trygg med att ditt tak skyddar maximalt då det effektivt står emot både kraftiga vindar och väderomslag. Inte minst kommer du kunna glädjas åt dess långa livslängd trots minimalt behov av underhåll. 

Med ett erfaret och skickligt handlag hjälper vi dig i Borås som önskar bandläggning och genererar optimala resultat. Våra takläggare vet vad som krävs när det är dags att byta tak för att du ska få ta del av alla dess fördelar. Oavsett hur avancerat taket är, hur många vinklar, genomföringar och hinder det innefattar kan du förvänta dig samma kvalitativa utförande och ett högt estetiskt värde.

Fördelar med bandtäckning

Det är ingen slump att bandtäckning är och länge varit ett självklart alternativ för fastighetsägare.

  • Tillför ett stilrent och elegant utseende
  • Effektiv tätningsförmåga tack vare få skarvar där vatten och fukt annars kan tränga in.
  • Lämpligt för de flesta tak, både kraftigt lutande och de med endast 6 graders lutning.
  • Rätt lagt är taket näst intill underhållsfritt och livslängden uppnår uppemot 100 år. Därmed är plåt också en av de mest prisvärda lösningarna vid takbyte.
  • Tack vare dess ringa vikt kan bandplåt väljas som takbeklädnad även till fastigheter vars takkonstruktion inte klarar högre vikter.


Kontakta oss redan idag för att veta mer om hur vi kan hjälpa dig i Borås när det är dags för ett takbyte.